SKIPtram

U bent hier: Home > (OM)BOUWTIPS SKIPtram > ATLAS modellen > Atlas GVBA BW 901-930

Atlas GVBA BW 901-930

 

De serie MW 446-475 van Atlas bestaat uit omgebouwde bijwagens van de serie 901-930. Tegelijkertijd met de ombouw werden ook de balcons verlengd. De Bijwagens hebben dus nooit verlengde balcons gehad. 

 

Zie ook de GVBA bijwagens

of de KITS

Ombouw tot 903 SKIPtram

Toch maar proberen de balkons terug te verbouwen.

 Ook hier moet compromissen sluiten om zoveel mogelijk naar de oorspronkelijke tekening toe te komen.Bovenaanzicht van de zaagsnede.

Modificatie van het originele loopstel middels Halling assen met wielen.De strips aan de zoijkant zijn voor de verbreding van de schortplaten opdat deze niet aanlopen tegen de wielen.
De ingekorte wagen met het afgewerkte dak en de ingekorte bodemplaat. alles spuitklaar.
Alles in de budget tape.
D.w.z. waar afgeplakt wordt doe ik dit met Tamia en eroverheen krant schilderstape, waarvan de plakrand aansluit op de Tamia maar niet in contact komt met het model. Wel een fatsoenlijke krant gebruiken en niet in het weekend een stukje van je I pad gebruiken van je online abbonnement.
Het onderstel met SKIPlock koppelingen en koppelingvangers, i.v.m. montage scheef. De railschuivers zijn van messing gesoldeerd.
Het kant en klare onderstel waarbij bij de schortplaten is gekozen voor optisch bedrog .Op andere modellen viel het moeizaam opengewerkte frame niet op. Hier is gekozen voor een afdruk van de tekening en middels een decall het frame "opengewerkt"
Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben