HTM AW 10 stoomwagen

In het verleden heeft "Railan"( Niehorster)  deze stoomwagen van Messing utgebracht. Op zich een mooie wagen met alleen en afschuwlijk onderstel. reden om deze wagen te reviseren met smallere draaistellen en te voorzien van een interieur. De wagen is ter beschikking gesteld door een collega die zich hieraan toch wel behoorlijk ergerde. Het bijzondere aan dit type wagen van Beijnes is de lange draaistelafstand van 5.20 m die in het model 59,7 mm moet zij en dat ook is. We gaan dus na overleg over tot een cosmetisch chirurgische ingreep.

 

 

Bovenstaand het orgineel met de veel te brede draastellen en te grote wielen incl. de pas in werkelijkheid later aangebrachte sneeuwschuivers

(29-10-2011)

De werkzaanheden hebben bestaaan uit;

 

 

 

Bovenstaand het gedemonteerde en ontverfde  onderstel met een door  SKIPtram versmald draaistel ( zonder sneeuwschuivers)  en de vereiste 9,1 mm spaak wielen incl. het afdrukmateriaal voor de schortplaten ( daar er bij het voorzchtig uitelkaar nemen toch een schortplaat sneuvelde. Voorts ziet U dat de matte ramen die zo kenmerkend waren voor Railan werwijderd zijn. De orginelen zijn bewaard voor de maat.

 

 

© SKIPtram

Bovenstaand het de goed ogende proporties van de gewijzigde stoomwagen

 

© SKIPtram

Het elegante draaistel en nauwlijks zichtbaar de langsbanken.

 

© SKIPtram