SKIPtram

U bent hier: Home > EVENEMENTEN > 2015 > TRAMMELAND 2015

TRAMMELAND 2015

Update 25-06-2015

Gezien het succes van het evenement van het NOM "volgende halte" is voorlopig besloten delen van de opzet van het symposium weekend te integreren in het komende NOM evenement van 18-19 juni 2016

Hoe dit zal gebeuren wordt nader bekend gemaakt.

De datum van 14 november vervalt dus.

Historie.

Update 25-02-2014

Een update na lange tijd.

 

Na een succesvol TRAM(me)LAND 2010 hebben we moeite gedaan om een goede vaste (twee? jaarlijkse) locatie te vinden en hebben daarvoor diverse trammusea en andere locaties bezocht.

Deze voldeden echter niet aan onze voorstelling om een groots en betaalbaar gebeuren op tramgebied  te organiseren.

Het moge duidelijk zijn dat wij niet een aantal kleinere tramevenementen per jaar willen organiseren. Mede door de grote verzadiging van modelspoortentoonstellingen en –beurzen, treedt er een ‘bezoeker’-moeheid op. Het aantal tramliefhebbers is te klein voor een frequent evenement  en dan raakt men (te) snel ( op elkaar) uitgekeken.

 

Ons idee is om, analoog aan “Kleine Bahn ganz  Groß “ in Duitsland, eenmaal per twee jaar alle tramliefhebbers en trammodelbaanbezitters te vragen zich in te zetten voor een soortgelijk evenement met tentoongestelde banen, workshops, lezingen en gezellige horeca in combinatie met tramritten op de locatie. Onze voorkeur gaat daarbij uit naar het Nederlands Openluchtmuseum, waar men ook belangstelling heeft voor het idee.

 

Door de lopende business re-engineering bij het Openluchtmuseum, in verband met verminderde subsidies, is er tijdelijk een pas op de plaats gemaakt. Er lijkt echter een opening te komen dat er op deze locatie een uitgebreide ‘tramdag’, zowel in het groot als in het klein, door het NOM georganiseerd zou kunnen worden, waarbij wij de invulling op modelbouwgebied zouden kunnen vormgeven op een eventueel aldaar (centraal ??) gelegen plaats.

Door de gekozen projectstructuur van het herstructureringstraject in het NOM duurt een mogelijk positief besluit tamelijk lang, maar we hebben goede hoop en geduld, omdat het NOM voor ons de ideale locatie is voor een tramevenement.

 


Update: 01-07-2012

Beste modeltramenthousiast,

Het is in de afgelopen maanden ogenschijnlijk behoorlijk rustig geweest rond de organisatie van TRAM(me)LAND 2012, maar het organisatieteam heeft niet stil gezeten.Tijd voor een update.

Allereerst het slechte nieuws: een TRAM(me)LAND 2012 zit er voor dit jaar niet meer in…..

Zoals reeds aangekondigd, streven wij voor een volgende modeltramtentoonstelling naar een combinatie van echte trams en modeltrams.

TRAM(me)LAND 2010 heeft ons geleerd, dat de kosten van een pure modeltramtentoonstelling niet gedekt kunnen worden door de baten.

Om een groter publiek aan te spreken (en dus meer baten te genereren) zijn additionele evenementen nodig in een aansprekende omgeving.

Wij hebben daarom besprekingen gestart met het Nederlands Openluchtmuseum, waar ons concept goed ontvangen werd.

In 2012 viert het NOM echter haar 100 jarige bestaan en zijn natuurlijk alle beschikbare budgetten voor dit jubileum aangewend.

Wij hebben toen gezamenlijk bekeken, of wij TRAM(me)LAND 2012 voor eigen rekening in het NOM zouden kunnen organiseren.

Na diverse onderhandelingen en ook na gesprekken met de organisatie van OnTraxs in het Spoorwegmuseum, hebben wij na ampele overwegingen moeten concluderen dat het financiële plaatje voor ons een maatje te groot is.

Inmiddels is in het NOM, in het kader van het jubileum, de ruim 100 jarige Amsterdamse Unionwagen 72 met de open (replica) bijwagen 600 van de Tramweg Stichting aangekomen.

Het stel zal in dit jubileumjaar vanaf half juni tot half augustus in de weekeinden bij droog weer in de normale dienst rijden.

De enthousiaste reacties van het publiek bij het zien van dit tramstel tijdens de recente instructieritten, tonen aan dat (met name oudere) trams toch nog altijd emoties oproepen.

Inmiddels is daarom vanuit het NOM gevraagd of wij, samen met een aantal medewerkers, een tramevenement in de breedste zin van het woord zouden kunnen uitwerken.

Of 2013 daarbij al haalbaar is en of het überhaupt haalbaar is, is nu nog niet bekend.

In de tussentijd zouden we natuurlijk nog een ‘workshop’ TRAM(me)LAND in Boven Leeuwen kunnen organiseren, maar de tijd tot oktober 2012 lijkt ons hiervoor echter te kort.

Wij gaan ons daarom volledig richten op een tramevenement met grote en kleine trams en zullen jullie op de hoogte houden bij nieuwe ontwikkelingen.

Organisatieteam TRAM(me)LAND© , Rob Boeser en Paul Sassen.

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben