SKIPtram

U bent hier: Home > KleinSERIEfabrikanten > HALLING

HALLING

Hier de link.

In Wenen aan de Favoriten Gewerbering ligt de fabriek of zoals de Weners het zeggen de "Manifactutur" van de Firma Halling.

Het door trillingen beschadigde gebouw is wat klassiek van opzet evenals de werkwijze. De eerste grote kamer naast de voordeur wordt bezet door Leopold Halling en zijn dochter Susanne aangevuld met hun zoon/kleinzoon Manfred. Een feodaal groot bureau zet de toon. 

De ruimten daarna zijn de expeditie ruimte met proefbaan , de montage ruimte en een heel grote hal met machines voor het vervaardigen van de mallen en diverse kleinere ruimten voor de bedrukking.

Het hele bedrijf telt ongeveer 11 medewerkers waaronder Dhr. Schönmann met zijn praktische kennis en zijn ontwerpgave in 2D, enklele 3D tekenaars en zeef en tampondruk personeel en montage krachten. De frima maakt als enige in de hele wereld kleinseriemodellen geheel in eigen hand. Van ontwerp tot het vervaardigen van hoogwaardige mallen, het spuitgietwerk, de zeefdruk en tampondruk. Een heel indrukwekkend geheel met zeer veel handarbeid in grote ruimtes waar de nederlandse Arbo nog niet heeft toegeslagen.

Het maken van de mallen gaat met speciale ets machines waarvan mij de werking is uitgelegd maar waar ik dus niks van snap. De mallen worden tegenwoordig zoveel mogelijk multifunctioneel vervaardigd en met behulp van uitwisselbare buitenstukken binnen weer een groot geheel kunnen verschillende zijwanden voor de GT6 in spuitgietwerk worden vervaardigd.

In 2017 is het hele spul overgenomen door Ferro-Train Austria.

Per juni 2019 Is alles verhuisd naar de Leopoldi Gasse in Wien zijn de meeste oudere werknemers ontslagen en is het afwachten in hoeverre men in staat is om nog wat fatsoenlijks behalve na producties te vervaardigen. De laatste news letter van 14-07-2019 geven een uitgebreide productie ruimte te zien en geven weer wat hoop.

Onderstaand in het sub menues vindt U de diverse actuele Halling modellen

Submenu

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben