SKIPtram

U bent hier: Home > KleinSERIEfabrikanten > NAVEMO

NAVEMO

03-05-2016

Eindelijk zijn de modellen binnen en het wachten heeft zich geloond.

Een nader onderzoek zal uitwijzen waarom deze trams zo bijzonder zijn en waarom het zo lang geduurd heeft met deze productie.

04-05-2016.

De trams zijn op een ( voor trams ) geheel nieuwe manier en met zeer veel zorg gebouwd. De uitgebreide beschrijving geeft in het Duits een goede handleiding om het model geheel aan te kleden en goed rijdbaar te maken. De trams worden geleverd met een analoge dummy stekker in het dak die gewisseld kan worden voor een decoder ( bij voorkeur volgens Navemo voor een Silver mini+ van Lenz Digital) vanwege de wel zeer krappe ruimte in het afschuifbare dak. Houdt er rekening mee dat zowel motorwagen als bijwagen een eigen decoder behoeven.

Ook de bovenleiding voeding kan in het dak na montage van een extra en meegeleverd plaatje( wat dan contact maakt met de print)  met een schakelaartje worden omgezet. Alle delen zijn demontabel en passen in elkaar waarbij de stroomvoorziening via vast gemonteerde multi stekkers wordt doorgegeven.

Het terugzetten van de bodemplaat met interieur in de kap vereist enige handigheid en de wel bekende papier methode om de bodem in bak te laten glijden, waarbij het even priegelen is om de stekker in de contra te krijgen zonder dat de zaak verbuigd.

Prachtig verzorgd allemaal. ook de afwerking van de wielen is een compliment waard. de ingebouwde motor is robuust en zonder vliegwiel, maar ziet er niet bijzonder exclusief uit. We zullen zien hoe deze zich gedraagt, maar er zou plaats genoeg zijn voor wat voor Faulhaberiaanse motor dan ook. Navemo heeft met de productie van deze tram een grote stap voorwaarts gezet ( hebben ze wel 10 jaar over gedaan) en zich volledig boven  het gebruikelijke Halling kwaliteitsniveau geplaatst. Verder zou het natuurlijk wel handig zijn als ze zich eens wat minder arrogant opstelden en wat normaler reageren op vragen en of mailtjes. Verschillende collega's hebben slechte ervaringen met bestellingen en de daarop volgende internet stilte.


Na deze foto is de bijwagen aangekleed en zijn de trechterkoppelingen niet voorzien van de meegeleverde normale koppelingen maar van magneten.


07-02-2016 ( kijk even naar het verschil met de vorige update).

Het schijnt nu zo te zijn dat de standaard wagens uitgeleverd worden.

"Der stolze Preis will ich hier nicht weiter erwänen".

foto Danny Soetens ( wat kan die man zo'n lullig "goedkoop" modelltje toch mooi laten lijken ).

foto Danny Soetens ( oeps toch net even anders als het Altas Genève model).

29-01-2014

Eindelijk na vele jaren komen de Zwitserse standaardwagens uit. Catalogie van minimaal 10 jaar geleden gaven dit al als wens van Navemo aan maar door de verschillende uitvoeringen was een massaproduktie niet haalbaar.

Wie de fabrikant is is voor mij onduidelijk, maar het lijkt erop dat hier Halling niet in het spel is.Een uitgebreid info blad vind U hier

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben