SKIPtram

U bent hier: Home > KleinSERIEfabrikanten > RIETZE HÖDL > 2R COMBINO AMSTERDAM

2R COMBINO AMSTERDAM

 

2R Combino Amsterdam Rietze

De twee richting tram 2202 is door Günther Hödl uitvoerig met Wouter van Beek, Martijn van Meerwijk en SKIPtram besproken en het printontwerp is in heel veel mails en meer dan 20 gewijzigde versies goedgekeurd. Bij de aanpassingen van de ontwerpen was het geen garantie dat er niks aan het voorgaande onbedoeld gewijzigd werd en moest telkens alles opnieuw gecontroleerd worden. De afbeelding van het printontwerp mag volgens afspraak niet gepubliceerd worden. Ik kan U echter verzekeren dat het zeer zorgvuldig was samengesteld en door ons is vrijgegeven aan Hödl. Daarbij is rekening gehouden met de gewijzigde verschijningen in de loop der tijd als gevold van het ongeval dat deze tram heeft gehad en de wijzigingen in de pictogrammen etc. Ook is uitvoerig besproken hoe het voorraam naast de bestuurder diende te worden aangepast aan de door Halling fout ontworpen kap waarbij Halling met truckjes de layout van de zijkant acceptabel ( maar niet juist) heeft gewijzigd.tot een goed uitziend resultaat. Ook de twee kleuren zwart om diepte in het model te krijgen ( een systeem destijds met Halling bedacht bij de Citadis) is in dit printontwerp verwerkt.
Nu het model er is blijkt dat Rietze het ontwerp niet heeft gevolgd of dat er bij de omzetting naar de fysieke print rare dingen gebeuren waar Hödl c.s niet voor verantwoordelijk zijn.
Wat er nu gaat gebeuren is nog onduidelijk. Het is helaas bij Rietze niet mogelijk een proefmodel alvorens uit te leveren aan te vragen ter goedkeuring.

In juni zijn de modellen geleverd en bij de meest handelaren erg snel uitverkocht.

De zijkanten zijn netjes bedrukt maar de koppen zijn niet echt mooi om het maar eens vriendelijk te zeggen. Onbegrijpelijk dat in de huidige tijd niet beter kan.

Door mij is aan Dhr. Hödl een klacht geschreven hierover.

Nach meinen erstes Enthusiasmus hat bei Auslieferung viel leute die Frontbedruckung nicht gefallen.

Wass ist Deine Meinung dazu ( abgesehen dass die Modelle doch gefragt sind) .

Wass geht schief bei Rietze dass Sie nicht mal die Bedruckungs Kwalität im griff haben?

Het antwoord is:

Hallo Paul,

da gehen die Ansichten doch extrem weit auseinander!

Der weitaus überwiegende Teil der Kunden ist zufrieden und begeistert und kauft…

Das ist alleine daran zu erkennen, dass fast alle Modelle im kalkulierten Zeitraum abverkauft werden und einige sogar viel zu schnell. Nur ganz wenige Modelle sind schlecht gelaufen.

Perfekt geht bei dem Preis effektiv nicht und damit müssen und werden wir leben!

 Liebe Grüße Günther

Kortom: we maken gewoon een beetje tram en rommelen maar wat aan want het verkoopt toch. het geen zeer veel zegt over de totaal niet kritische groep tram liefhebbers.

Waarvan akte

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben