SKIPtram

U bent hier: Home > MODELBOUW > AANDRIJVINGEN > VIERASSERS

VIERASSERS

  • Herrmann und Partner aandrijvingen voor de Tatra's, KTD4 en grote Hecht. voor verbeteringen met name aan de KTD4 "Gelenkwagen"aandrijvingen zie ook het forum van Jans Strassenbahn Modelle voor nuttige tips. Het genoemde adres is gerenommeerd maar ook voor het niet beantwoorden van Mails en/of bestellingen ( helaas).
  • Door ombouw zijn de aandrijvingen van LIMA en ROCO geschikt te maken voor verschillende trams
  • De Hollywood Foundry biedt de "Bull Ant" aan. Een draaistel van ongeveer 85 EURO op maat gemaakt. In elke spoorbreedte en met elke as- afstand. SKIPtram heeft geen ervaring met deze power units maar zou er graag meer over horen van fanaten die met zo'n unit rijden. De reacties vanuit Duitsland op de verschillende Forums zijn niet zo erg positief. Het motorloze draaistel kost ongeveer 25 EURO. Per 2018 is dit bedrijf opgehouden met het maken van deze spullen
  • ARU models

25-03-2020 

Via E-bay heeft Arne Boyer voor mij spulletjes besteld om te proberen. Het bestellen gaat voorspoedig en in Duitsland zijn ze niet zo hebberig om behalve de verschuldigde BTW ook zoals in Nederland nog eens 17,50 inlaringskosten te heffen want al met al wordt het dan toch wat kostbaar.

Geleverd wordt geweldig proffesioneel spul wat goed rijdt met een redelijk laag zwaartepunt en een mooie vertraging met tandwielen dus zeer robuust  De moeite waard!!!!!!! ( voor hen die wat beters willen dan stotterende prullaria).

Bovenstaand een BP voor een gemotoriseerd draaistel

even mijn  japans opfrissen

Een KK set voor een vierasser

Het losse 20.5 mm draaistel in H0. en ik me maar afvragen wat die bijgeleverde "etsplaten" erbij doen maar dat is gewoon afavl na de bouw.

Dit zijn de mogelijkheden voor een aangedreven draaistel of 2 -asser

 

(15-04-2009) De nieuwe aandrijving van Leopold Halling .Een ontwikkeling van een in Neurenberg gepresenteerd exemplaar en op aanraden van Jan ruppert en SKIPtram uitgebreid naar een 4-as aandrijving met de vertrouwde Mabuchi motor mer twee goed geconstrueerde vliegwielen. De link voor de maten  = http://www.halling.at/modelleisenbahnen/pdf/c1.antriebseinheit.pdf

afb. L.Halling

  • Bachmann heeft een nieuwe PCC aandrijving waarvan de loopeigenschappen vele malen beter zijn als de oude aandrijving. Voor het verschil in eigenschappen en geluid verwijs ik naar SKIPtramUtube.
  • SKIPTRACK  Nieuwe dubbel-as motoren 5 polig voor een langzamer loop divers toepasbaar. Met cardan-assen of slangetjes en/of vliegwielen. De Halling/ Mabuchi motoren worden na 60 minuten belasting ongeveer 29,5 gr warm de SKIPTRAM motoren ongeveer 30,7 graden na 60 minuten dienst.

 

 


Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben