SKIPtram

U bent hier: Home > MODEL in H0 (1:87) > BUITENLANDS mat. > BERLIN (D)

BERLIN (D)

 

De "Schweinebuchten"

Op aandringen van Rene Felgentreu een handgemaakt model van een verschrikkelijk lelijke oostduitse ombouw van de T24 uit Berlijn naar een T24 U.

© SKIPtram


Ondanks dat het op zich geen onaardig model is, kwam men op het TLRS treffen in Neurenberg tot de conclusie dat er iets niet klopte.
Klopt en na lang zoeken blijkt de hoogte en lengte verhouding niet te kloppen als gevolg van verkeerd kopiëren van de tekening. Uiteindelijk heb ik zelf vanuit het boek een copie gemaakt en ben opnieuw begonnen. Dat Felgentreu inmiddels zelf had een messing versie had gemaakt en verschillende 3D printen had laten maken werd mij onthouden, wat ik minder elegeant vond maar mij niet weerhield om eens wat nieuws te proberen.


© Felgentreu/ Manndorf

Bovenstaand de T 24U in messing


Gekozen werd voor de 2 1/2 D techniek  en na het uitgebreid bekijken van zijn tekening werd overgegaan tot het vervaardigen van Fressplaten in styreen.
Voorwaar een openbaring en mocht U deze techniek verder willen bekijken ga dan naar het Benelux forum en bekijk eens hoe het met een LTM rijtuig van mijn kennis Jeroen feld is vergaan.


De freesplaat.De losse delen van de freesplaat
De PMT motor in de bodemplaat gemonteerd en hoogtenokken op de binnenzijde van de zijwand gemaakt


De zijwanden op de kop aan een copie ( lengte iets korter)  bodemplaat gelijmd.( foutje in een van koppen later hersteld)

De kap, het onderstel en het uit styreen handgemaakt dak in de primer om de foutjes er nog uit te halen
© SKIPtram

Het voorlopige T 59 model alleen in de primer en nog niet afgewerkt.


V
Uploaded with ImageShack.us

 

West Berliner Vorort Bahn  (2023)

Het voorbeeld.

 

Dit gesoldeerd aangeleverde model is van bijzondere kwaliteit. Het is in ieder geval zo vakkundig gesoldeerd zoals ik nhet nog nooit heb gezien. Bij navraag op het Duitse forum wist niemand er dan ook iets zinnigs over te zeggen. Ik kan het alleen toeschijven aan Werner Yourkowski zaliger.

De kleine radstand en de ingeinieuze ontwerp van dit onderstel deed mij dan ook beslissen om een motor te zoeken die aansloot op de Hermann en Partner tandwieltjes uit de 21 mm draaistelltjes. Uiteindelijk ben ik uitgekomen op het 5 polige Märklin Z motortje wat 10 volt kan verdragen.Het rijdt en daar is dan ook alles mee gezegd.

 

De kappen zijn schuivend gemaakt en apart te spuiten.( wordt vervolgd)

 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben