SKIPtram

U bent hier: Home > MODEL in H0 (1:87) > GTN materieel > GTN MW 31-33

GTN MW 31-33

foto Nijmeegs archief


De wagens zijn in 1923 geleverd door Linke Hoffmann uit Keulen. De electrische uitrusting ( Bergmann) was ontoereikend voor de lijn naar Berg en Dal en reden voornamelijk op lijn 3 naar Hees. Na 1949 met de electrische uitrusting van de RET reden de wagens ook op ander lijnen ( 1 en 3) . Opmerkelijk aan de foto van 1949 is dat hier nog de oude uitmonstering te zien is met Jugendstilmotieven en toch al in 1935 gemonteerde de BBC panto. Op de foto is duidelijk de lage stootbalk te zien die zo kenmerkend was voor deze wagens in tegenstelling tot de Carl Weyer wagens ( RB). Op het model is dat minder goed getroffen mede door wat minder correcte tekeningen uit het NVBS archief.

07-12-2000

Onderstaan twee van de vele Nijmeegsche wagens die Skiptram  gemaakt heeft  van Cw bouwsets op PMT motoren.

 


29-10-2015

Toen ( in 2005 Cw models)  de etsplaten heeft geleverd aan de modelbouwclub van de MBS heeft deze groep de bouw hiervan ter hand genomen. De tien motorwagens en 10 bijwagens zijn bij SKIPtram gespoten en een model van de serie heeft hij mogen behouden en naar eigen standaard afgebouwd. De rest van de wagens wordt inmiddels door de "Burki groep" ter hand genomen en door de enthousiastelingen Coen, Robèrt en Anton ook afgebouwd alvorens deze modellen worden afgelakt in satijn vernis. In vergelijking met de oudere SKIPtram modellen zijn deze modellen in een andere kleurstelling gespoten mede door een veranderd inzicht. Met dank aan ook de hulp van Rob Boeser voor zijn visie. In de wagens zit een Faulhaber aandrijving op messing blok van H0w. De Nijmeegsche BBC panto's uit eigen werkplaats zijn in model uit Ni-Ag panto's van H0w gemaakt. De wagens hebben magneet koppelingen( SKIPlock versie op messing bekerkoppelingen)  en authentieke koersborden ( met dank aan Mario Wens).

De films van de etsplaten zijn eigendom van SKIPtram na sluiting van CW models . Omdat het een exclusief model voor de MBS was is toestemming aan de "Burki groep" aldaar gevraagd voor verkoop van etsplaten aan verder belangstellenden. Etsplaten kunnen door SKIPtram geleverd worden op bestelling.


De 31 is uitgevoerd in de latere uitmonstering.Op de foto's ontbreken nog het kathedraalglas in de lichtkap.
Op dit model zijn de gedeelde schuiframen nagebootst.

07-01-2016

Project afgerond  6 motorwagens en 6 bijwagens alhier afgebouwd/ afgewerkt en afgeleverd in luxe doosjes voor de MBS groep + de plastic doosjes met de in de blanke lak gespoten modellen voor eindmontage door diverse leden.


Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben