SKIPtram

U bent hier: Home > MODEL in H0 (1:87) > GTN materieel > WAELSTEDE ( Rob Boeser zaliger)

WAELSTEDE ( Rob Boeser zaliger)

Alhoewel deze trams niet in Nijmegen thuis horen moet U de filosofie van Rob Boeser er maar eens op na lezen en ware het mogelijk geweest dat deze trams in Nijmegen gereden konden hebben.

Voor meer info :  Gemeente tram  Waelstede

Waelstede 41+141

De "SKIPtram Waggonbau Z.m.b.H." heeft de ex weners aangepast aan de Boeseriaanse wensen conform het tijdperk van de CVD in Nijmegen.

De MW is een eenmanwagen met voor instappen ( analoog de trolleybussen uit die tijd) en daarom is uit veilgiheids overwegingen de acheterste deur dicht gemaakt omdat de wagenvoerder zonder extra spiegels hier geen zicht op had. Op een late rit naar Grootstal zouden  een aantal studenten van Carolus Magnus ernstig verwond geraakt bij het "uitstappen".
De Bijwagen is een conducteur wagen omdat in deze studentenstad het zwartrijden erg populair was.


Waelstede 43

De ex Allan wagen van de RET heeft Rpb nog net voor zijn dood in 2019 gespoten in de CVD kleuren. Ter nagedachtenis heeft SKIPtram dit model in 2021  afgemaakt een beetje in de stijl van Robs fantasie. Het is een Holger Diedrich model op een SKIptram bodem motorloos in H0.

 

Waelstede 44

Geen model van Rob maar een interpretatie van SKIPtram passend in zijn concept gebouwd in 2018 ex Geneve. Het model is een statisch model gemaakt uit een Atlas model in H0m

 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben