HO(me) > MODEL in H0 (1:87) > HTM materieel > HTM BW 751-780
SKIPtram

HTM BW 751-780

Wagens  van La Brugoise en Nicaisie & Delcuve uit Brugge

Deelserie 751-765 ( 1928) 


Waren uitgerust met torpedo ventilatoren en is dus op het model foutief weergegeven.


Fairfield model

Deelserie 766-780 ( 1929)Fairfield model 

Het WEKRA model.


( 25-01-2018)

Bouwset binnengekregen ziet er netjes uit en mooi verpakt,

Het model is bij IM in prime gray geprint op bestand van WEKRA.Op het eerste gezicht zit er nogal wat verschil tussen de WEKRA en de Fairfield. Het WEKRA model toont veel lager.Bij het opleggen op de originele tekening is het WEKRA model netjes verschaald.Omdat deze manier van fotograferen wat vertekening geeft nog even een andere test.Het WEKRA model is als geheel te laag en staat ook nog iets te hoog op de draaistellen, maar dat zal wel niet anders kunnenHet Fairfield model is redelijk in hoogte verschaald en staat veel te hoog op de draaistellen

Voorlopige conclusie is dat het Fairfield model betere verhoudingen heeft t.o.v de tekeningen, maar het WEKRA model toont duidelijk beter en geeft een betere indruk van een H0 model van het origineel.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de gebruikte tekening niet klopt en dat de maten vanuit het echte model door de tekenaar niet goed zijn geinterpreteerd. Maar ook hier blijkt dat het model moet "ogen" en dat verhoudingen niet 1 op 1 kunnen worden verschaald.  1-0 voor WEKRA ( maar de wedstrijd is nog lang niet afgelopen).
Hier ziet U dat het een elegant geheel is.
Nu gaan we ons concentreren op een efficiŽnte manier om dit prime grey zonder trapjes glad te krijgen.

17-03-2018

De 2e set prints waren beduidend beter van kwaliteit alhoewel er ook sprake is van verplaatsing van het probleem naar een ander deel van de kap.
De ene kap vertoont hele kleine ribbeltjes en de andere weer niet.


powered by cmsimple.dk - template by 2bdesign.de