SKIPtram

U bent hier: Home > MODEL in H0 (1:87) > HTM materieel > RegioCitadis RR

RegioCitadis RR

Een model wat door SKIPtram is geïnitialiseerd en door Rob van Biezen gerealiseerd.

Update 12-07-2015

Mark van Dijk heeft in samenwerking met WEKRA een aantal  varianten gemaakt middels spuit/ druk en decal techniek. De meeste ontwerpen zijn echter door de eigenaren van het ontwerp niet voor modelbouw vrijgegeven helaas.

Mark bouwt in opdracht bestaande modellen voor SKIPtram om voorlopig echter alleen met de OV chip reclame.

Goede modelbouwers kunnen ook zelf de decals aanbrengen maar dit vereist heel wat ervaring in afplak/spuit en decal kunnen. Om teleurstellingen te voorkomen is het beter dit door Mark te laten doen.

U kunt met SKIPtram contact opnemen over de voorwaarden van het ombouwen van Uw model.


Het model van Mark te gast in Huissen ( deze versie is niet beschikbaar voor derden).De OV chip card 4002 is voor derden wel beschikbaar.

Update 2016 Model is uitverkocht en alleen via Marktplaats of 2e hands te verkrijgen.

Update 27-10-2013 (link gestuurd door P.v.Bommel)

Op de volgende link  ( http://www.ov-bureaurandstad.nl/files/HFD%2011%20Materieel_deel%203.pdf  ) ziet U de nieuwe kleurstelling beoogd door het R-net. Mocht de regiocitadis in deze kleuren gaan rijden dan ligt het in de bedoeling ook om Leopold Halling deze variant te laten maken. SKIPtram heeft hiervoor de voorbereidingen getroffen

 

Update 27-07-2012.

Wegens grote belangstelling is een tweede gelimiteerde serie van dit model met een ander nummer ( 4072) opgelegd en wordt vanaf begin augustus 2012 uitgeleverd

Het model wordt gemotoriseerd met licht de digitale stekker geleverd en zijn te verkrijgen bij SKIPtram.

Ook is een ongemotoriseerde versie te bestellen bij SKIPtram

 

 

Aanbrengen van de orginele gewijzigde SKIPtram panto.

 

© SKIPtram

Update 23-03-2011

Van Dhr. Carley  Wassenaar nog een verfijning m.b.t. de dakbekabeling;

 © Carley Wassenaar

 

Update 16-01-2011

Te kort door de bocht. Denken de tramliefhebbers er wel om dat het om een breed regiomodel gaat en dat de minimum radius 25 cm moet zijn. Net als in het echt moet U misschien wel bovenleidingpalen verzetten en perrons aanpassen ( met danks aan de Heer C.Wassenaar voor de foto).In het ergste geval kunt U de grijze harmonica imitaties iets invijlen op het punt waar ze het onderstel raken.


 © C.Wassenaar

 

Update 06-01-2011

Film van het model:

http://www.youtube.com/watch?v=UHSqQbVjwQ8

of het forum:

http://forum.beneluxspoor.net/index.php/topic,9035.0.html

Update 04-01-2011

Presentatie van het 1e model aan de HTM en ALstom door Rob van Biezen van de Wapstad

V.L.N.R.: Paul Sassen( SKIPtram); Andre Goosens; Wim Teunissen ( HTM ,randstadrail); Rob van Biezen ( Wapstad)

  © Rob Krul

 Rob van Biezen geeft eerste model aan Wil Teuinissen

 © SKIPtram ;klein en groot

Update 31-12-2010

Er zal naar de mogelijkheid gekeken worden om een kant en klaar model via SKIPtram te laten voorzien vann een derde frontsignaal middels een extra LED. Eventueel met een speciaal in te bouwen binnenverlichting in combinatie met een authentieke nederlandse eenbeen panto van H0w en/of een digitale decoder. Voor informatie mailennaar Peter van Bommel via de website van Bommeldam

Update 17-12-2010 Het kant en klare Model.

Er zijn onderhandelingen afgesloten met de Wapstad ( Rob v.d. Biezen) om een model te vervaardigen van dit model door de firma Halling.  Binnenkort komt op de website van de Wapstad ( www.wapstad.nl ) te staan hoe U zich kunt intekenen voor dit model. U kunt haar dan ook mailen via info@wapstad.nl 

Het zal gaan om een gemotoriseerd model met verlichting en digitale stekker met als vermoedelijke leverdatum najaar 2010 voor een prijs van € 229,00  Er zal ook een vitrinemodel verkrijgbaar zijn ( € 189,00)

Voorbereidingen in de vorm van tekeningen en fotomateriaal zijn door SKIPtram aangeleverd bij de oostenrijkse firma Halling . De technische ondersteuning wordt ook vanuit hier verzorgd.

 SKIPtram ©

Uitermate veel dank zijn we verschuldigd aan Dhr W.C.P. Teunissen sectorhoofd Voertuigbeheer van de HTM voor zijn loyale medewerking en beschikbaarstelling van goede tekeningen en kleurnummers.

 SKIPtram ©

Bovenstaand de gedownsizede afbeelding van het ontwerp.

Er is ruimte voor een beperkt aantal wagennummers en gekoppeld rijden. Het door SKIPtram op een aantal kleine punten gewijzigde ontwerp is de derde in rij van het ontwerp van Dhr. Peter Schönmann van de Firma Leopold Halling.

 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben