SKIPtram

U bent hier: Home > MODEL in H0 (1:87) > NZH materieel > NZH A 102-110 Kustlijners

NZH A 102-110 Kustlijners

 

( 20-09-2010) Sinds kort is het bouwpakket van Godfather Models & Supply te koop met een zogeheten Philotrain kwaliteit. SKIPtram is inmiddels met het solderen begonnen en zal hier zijn verslag van de bouw doen.Het ontwerp is van ene FW/AK van 2009

Allereerst valt op dat alles in een goede doos zit met een goede beschrijving en veel foto's. Het etswerk in messing komt van een rol en moet eerst strak getrokken worden ( Piet Peetoom deelt mij mede dat in de huidige sets de platen vlak van de etser komen en dit dus geen problemen meer geeft).

De maatvoering is niet overal optimaal en Skiptram heeft evoor gekozen de banken niet in de voorbedachte gleuven te plaatsen maar iets naar binnen om plaats te geven aan de vivak ramen. Oplettendheid is gewenst gezien de assymetrische opbouw van de kap.

Het gietwerk is wat aan de ruwe kant maar alles zit er op en eraan ( inmiddels heeft Piet Peetomm voor een andere gieter gekozen en zijn de gietingen verbeterd)

Het is mijn eerste model met een "BB" äandrijving waar Piet Peetoom bij schijnt te zweren ( al meer dan 1200 verkocht) en we zullen zien. Voor het dak kunt U kiezen uit messing of een KK afgegoten kunststof dak van zeer goede kwaliteit waar helemaal niks mis mee is. De panto is een abosulte ramp en erg grof. Zoek het maar uit met de geleidingsstangen, boor alle gaatjes maar op etc, maar uiteindelijk geeft het een goed resultaat.

Het model is een aanwinst voor de NZH liefhebber en de moeite waard om te bouwen en loopt met de BB aandrijving goed, maar klinkt wat ruw.

In afwachting van de kikker en de NZH bijwagens en de het bouwpakket van Philotrain ( A 300) al in huis hebbend zorgen de beide heren voor een nieuw NZH bestand waarvoor lof.


Uploaded with ImageShack.us

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben