SKIPtram

U bent hier: Home > MODEL in H0 (1:87) > RET materieel > ZGT

ZGT

Het H0w model

De door SKIPtram gebouwde etsplaten van H0w    

Van deze messing bouw sets zijn nog twee exemplaren voorradig ( 31-03-2015)

 

Het HDB model

Holger Diedrich heeft inmiddels zijn Resin kappen gebouwd en deze kunt U via hem of Skiptram bestellen.

Voor aandrijvingen verwijs ik naar ROCO onderdelen die na uitgebreid bewerken van de bodemplaat als basis zouden moeten dienen.


Het SKIPtram modelDe Handleiding voor de bouw van het model vindt U hier.

BESTELLINGEN EN BESTELOVERZICHT

18-12-2016

Na overleg met Wes Kraaijeveld die dit ook op zijn verlanglijstje had staan is overeengekomen dat SKIPtram dit project gaat uitvoeren.

Het ligt in de bedoeling om van de serie ZGT 4/6 ( 801-850) en de ZGT 6/6 ( 701-750 een 3D model te vervaardigen op een hoog kwaliteitsniveau.

Hiervoor worden door SKIPtram de 3D ontwerpen in huis gemaakt en komen de bouwpakketten compleet op de markt voor derden.
De verdeling en hulp zal hiervoor door een jonge collega gegeven worden die samen met mij het project gaat opzetten. Zijn naam is Peter Groen en details over hem vind U hier:


In principe worden de modellen uitgeleverd als BP met voorstellen tot mensen die bereid zijn de modellen te bouwen tot in het detail zoals opgegeven.

Met name zal er veel aandacht worden besteed aan een goed werkende aandrijving waarbij we dus van een goed rijdend model uitgaan en niet van een eventueel lopend vitrine model.

04-02-2018

Gezien de stepping problemen met 3D prints wordt gekozen voor een perfect bewerkt oermodel en deze wordt in Resin afgegoten opdat alle BP makkelijk te spuiten zijn.

22-02-2018

WEKRA heeft niet stil gezeten en:

De bestanden zijn klaar en worden printvriendelijk gemaakt en zullen binnenkort worden geprint.


    


    

13-03-2018

De eerste prints zijn binnen in verschillende materialen om te kijken hoe de tekeningen uiteindelijk omgezet worden in het ( oer) model..


De plaatje later uitgevoerd in doorzichtig resin voor front en sluitlicht. 
De gaatjes zijn geschikt voor ledjes waarvan binnenkort een opgave van nummers.
Er is te weinig belangstelling om standaard printplaatjes te maken.


07-05-2018

De 2e set prints zijn besteld met de nodige verbeteringen.
Op de beurs heeft een trouwe fan van SKIPtram ( Carl de Mey) ook zijn visie gegeven en toen bleek dat er nog een paar zaken in het oermodel moeten worden gewijzigd alvorens deze te laten afgieten.

17-05-2018
Helemaal toppie die verbeterde versie. Ook met de stahoogte ben ik zeer tevreden.De plaatsing van het voorste draaistel is nu wel goed.REACTIES van hen die reeds een model hebben ontvangen.

>>

Maar goed, de ZGT is binnen en ik moet zeggen dat de 3D-printkwaliteit inderdaad beter is dan alles wat ik tot nu toe in handen heb gehad. Chapeau! Ziet er inderdaad uit als een genoegen om te bouwen.  ArDij. <<

>>

Ik weet nu zeker dat ik de 800 serie ZGT ga bestellen als jullie hem t.z.t. hebben.

nu dat ik de kwaliteit zie, is dat me al te duidelijk.  RovdBu<<

>>

wat is het een ontzettend gaaf model geworden! HeKe <<Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben