HO(me) > MODEL in H0 (1:87) > RET materieel > ZGT
SKIPtram
 

ZGT

Het H0w model

De door SKIPtram gebouwde etsplaten van H0w

 

Van deze messing bouw sets zijn nog twee exemplaren voorradig ( 31-03-2015)

 

Het HDB model

Holger Diedrich heeft inmiddels zijn Resin kappen gebouwd en deze kunt U via hem of Skiptram bestellen.

Voor aandrijvingen verwijs ik naar ROCO onderdelen die na uitgebreid bewerken van de bodemplaat als basis zouden moeten dienen.


Het SKIPtram model


18-12-2016

Na overleg met Wes Kraaijeveld die dit ook op zijn verlanglijstje had staan is overeengekomen dat SKIPtram dit project gaat uitvoeren.

Het ligt in de bedoeling om van de serie ZGT 4/6 ( 801-850) en de ZGT 6/6 ( 701-750 een 3D model te vervaardigen op een hoog kwaliteitsniveau.

Hiervoor worden door SKIPtram de 3D ontwerpen in huis gemaakt en komen de bouwpakketten compleet op de markt voor derden.
De verdeling en hulp zal hiervoor door een jonge collega gegeven worden die samen met mij het project gaat opzetten. Zijn naam is Peter Groen en details over hem vind U hier:


In principe worden de modellen uitgeleverd als BP met voorstellen tot mensen die bereid zijn de modellen te bouwen tot in het detail zoals opgegeven.

Met name zal er veel aandacht worden besteed aan een goed werkende aandrijving waarbij we dus van een goed rijdend model uitgaan en niet van een eventueel lopend vitrine model.

04-02-2018

Gezien de stepping problemen met 3D prints wordt gekozen voor een perfect bewerkt oermodel en deze wordt in Resin afgegoten opdat alle BP makkelijk te spuiten zijn.

22-02-2018

WEKRA heeft niet stil gezeten en:

De bestanden zijn klaar en worden printvriendelijk gemaakt en zullen binnenkort worden geprint.


    


    

13-03-2018

De eerste prints zijn binnen in verschillende materialen om te kijken hoe de tekeningen uiteindelijk omgezet worden in het ( oer) model.


De plaatje later uitgevoerd in doorzichtig resin voor front en sluitlicht. Er komen ook Led setjes met printplaatjes.

 

powered by cmsimple.dk - template by 2bdesign.de