SKIPtram

U bent hier: Home > EVENEMENTEN > 2014 > VAMES

VAMES

Update 24-10-2013

Foto's van dit evenement op:

http://sdrv.ms/19k78vr

 

Op 12 en 13 oktober viert de Vames haar 25 jarig jubileum.

Er zullen een aantal smalspoorbanen en trambanen te zien zijn.

www.vames.nl

Onderstaand is een copie van de website van Vames.


 


15. Gemeente Tram Waelstede, een modeltrambaan in schaal HOm (Rob Boeser)

In het project Gemeente Tram Waelstede wordt geprobeerd een antwoord te vinden op de vraag: ”Wat zou er gebeurd zijn, wanneer de trambedrijven van Nijmegen en Arnhem niet waren vervangen door trolleybusnetten”.

Het project Waelstede probeert de mogelijke ontwikkeling op materieelgebied in Nijmegen (hoofdthema) en Arnhem (ondersteunend thema) te laten zien, van de verbouwingen aan de oude trams, via gelede trams en het oplossen van de capaciteitsproblemen door het huren en/of kopen van 2e hands materieel, naar de moderne lagevloertrams van Breng.

Kortom, de Gemeente Tram Waelstede dicht de periode tussen de opgeheven stadstrams van Nijmegen en Arnhem en de recente tramplannen van Breng.

De trams in de gemeente Waelstede zijn echte trams, want ze rijden op voeding via de bovenleiding, waarbij de zelfgebouwde rails en wissels als massa fungeren.

Het trambedrijf wordt digitaal bestuurd met het programma Koploper via de ROCO Multimaus, hetgeen borg staat voor af en aan rijdende trams, die aan alle haltes modelgetrouw stoppen en optrekken. Bij de aankleding van de modeltrambaan is geprobeerd de sfeer van een Nederlandse stad aan een rivier weer te geven, waarbij is gebruik gemaakt van, aan Waelstede aangepaste, Nederlandse huizen van de bekende merken, maar ook zijn er een aantal Nijmeegse gebouwen in styreen nagebouwd.

De Gemeente Tram Walstede laat zien, dat het mogelijk is op een relatief kleine oppervlakte een intensief railbedrijf te tonen; iets dat met modeltrams wel, maar met modeltreinen niet te realiseren is.


Skiptram is aanwezig naast de stand van Waelstede met het tweede diorama Noordrijn Zuid Lymberg waarop enkele van zijn smalspoormodellen zullen rijden.

Skiptram zal ook hier zijn laatste modellen laten zien en met een stand aanwezig zijn  Waelstede
 
    Noordrijn Zuid Lymberg


 


Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben