SKIPtram

U bent hier: Home > EVENEMENTEN > 2014 > Spielwarenmesse 2013 Nürnberg

Spielwarenmesse 2013 Nürnberg

03-02-2013

Ruime gangpaden, gehalveerde stands, vele afwezigen en weinig tramnieuws is de balans van deze uitermate gezellige grote beurs en een middag/ avond bij het TLRS treffen in st.Peter. De foto hieronder geeft zo'n beetje het beeld o.a. bij Roco. Een lege straat met een oude Roco tram die het niet meer deed. Wilde verhalen over een gesloten fabriek en weggeraakte mallen vierden hoogtij.

De lezingen tijdens het TLRS treffen waren van diverse kwaliteit maar het verhaal van Guido Mandorf over zijn modellen van de K -bahn in Düsseldorf stak er in ieder geval ver bovenuit.

Wo bleibt dann hier die Strassenbahn?????

 

En dan loop jedoor die gangen en valt je oog op een Emmina een soort ralbusje uit Calabrie geproduceerd door Os.kar een italiaanse firma voor H0m of H0e . Stuk voor stuk allemaal snoesjes in predispozizione digitale.


       

Dan kom je uiteraard in het centrum van Hal 4a de Tram stand tegen van Mevr, Herrmann und Partner alwaar alle tramfanaten elkaar ontmoeten. De Hr. Höfer laat dan nogmaals zien dat ondanks zijn leeftijd en zijn slechts korte tijd dat hij met 3D printing bezig is het resultaat mijlen ver boven het normaal gebodene staat en geen "Kristallzucker" finish heeft ( het dak moet nog hertekend worden voor een betere kromming).


Hij vond het niet leuk maar omdat hij altijd zo sympathiek is toch een foto van  "the master himself"


In de tussenhal dan een staaltje van "kan het nog kleiner??" et een heuse T gauge 1: 400 trammetje. Ze leggen er voor de zekerheid voor al het bejaarde volk maar een loepje bij opdat je het kon zien. De dames die het aan prezen waren behalve vriendelijk van het kaliber "daar heb je geen vergrootglazen voor nodig".

 

Ja er gaat natuurlijk wel eens wat kapot of er moeten wat railtjes aangelegd worden. Daarvoor was er een nieuwe firma "Proses LTD" gevestigd in Istanbul met heel handige spulletjes ( lijmhulpen, railafstandhouders etc) , waaronder deze tram houder voor reparaties.

www.proses.com


De nieuwe heel handige Servicing Kit Pl -71 van Peco is op de website niet te vinden maar zag er handig uit voor ong. 20,-- pond.

www.peco-uk.com

 

Ook PMT had nieuwe aandrijfunits gemaakt voor 2 -assers met een lange en variable radstand of misschien te gruiken als een assig draaistel en zie daar inens gaan ze nu ook siliconen slangetjes waar SKIPtram zo bij zweert gebruiken.


En voor de N trammers zijn er nu nieuwe wissel segmenten voor het  Centram systeem

 

Tussendoor even genieten van een prachtig Frans kasteel geheel nagebouwd met Heki producten


Een prachtige presentatie bij Faller ( helaas ben ik de foto kwijt) van een nieuw systeem waarbij de auto's door een sateliet gestuurd worden en verschillende wagens met verschillende snelheden achter elkaar reden en konden inhalen. Een startersetje kostdan wel ineens 600,-- en een wagentje rond de 300,-- . Kortom het getoonde baantje kostte ongeveer 4000,-- en vind ik het fietsertje van Magnorail leuker.

www.faller.de

"Fahrspass der neuen Generation" kan ik dus overslaan.

Wel leuk om te zien ( vanaf 8 minuten)

http://www.youtube.com/watch?v=_gB5DB2omhs

Ferivan

Op de TLRS meeting was een mooie nieuw PCC van Antwerpen te zien van Fernand Vanhoey uitgevoerd in H0m. Het model is uitgevoerd in resin met Halling componenten voor de aandrijving. Het model staat nog niet op zijn site

Leverbaar ( vermoedelijk) in mei 2013. Voorbestellingen via skiptram@planet.nl

www.ferivan.be


foto met authorisatie van Fervian

 

Nürnberger Strassenbahn Freunde

OP het TLRS treffen was de nieuwe museumwagen 701 te zien en deze is in 2 varianten te bestellen.


http://www.sfnbg.de/

Rivarossi

Niet echt iets nieuws maar de eerste series werden in zulke kleine oplagen gemaakt dat het nu al weer verzamelaars objecten zijn geworden.Onderstaand het zelfde maar dan in N. 

VK modelle

Nieuwe metro stellen DT5 van Veith Kornberger en ook de nieuwe Hess trolleybus van Arnhem.

 

http://www.modellbahnshop-sebnitz.eu/modellbahnshop/download/VK-Modell-Neuheiten-2013.pdf

Dirk Artschwager

De nieuwste versies van de Duitse modellen. ( info via SKIPtram)

http://www.bus-und-bahn-und-mehr.de

Halling

Behalve de hollandse nieuwen van Rotterdam en de Haagsche Avenio.

Een link naar de nieuwe tram in Helsinki die Halling gaat uitbrengen

http://www.transtech.fi/index.php?257

En de nieuwe GTL 6 van Halling.


 


Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben