SKIPtram

U bent hier: Home > MODEL in H0 (1:87) > BRENG trammat. > BRENG Vario I

BRENG Vario I

Projekt lage vloertrams voor de gelderse bedrijven Waelstede, SKIPtram en Heerwijk.

Vooruitlopend op de ontwikkelingen m.b.t. nieuwe Regiocitadis trams van Alstom in Nijmegen en de eventuele uitbreidingen naar Bemmel/ Arnhem en Kleef, heeft SKIPtram de directie van Waelstede benaderd voor een smalspoor model concept. De directie van het vervoerbedrijf van Waelstede is wat minder burocratisch als de besturen van Nijmegen Arnhem, Bemmel en Lingewaard ( die het trambedrijf voorlopig al hebben uitgeslteld tot 2020) en heeft al in 2011 een Stadler meterspoor tram besteld tegen een toen nog steeds ongusntige Zwitserse Frank koers. Het betreft een levering van twee proefmodellen voor de regio me een optie voor verdere bestellingen.

Onderstaand het ontwerp voor de Nijmeegse versie van deze nieuwe Breng tram met hun overgenomen huisstijl voor Waelstede. De Arnhemse versie voor the SKIPline naar het Gelredome is uiteraard in het blauw en loopt op normaalspoor. De tram zal in een zeer beperkt aantal bij special division van Halling geproduceerd worden. De hybride versie naar Kleef zal op aardgas boveleidingsvrij gaan lopen en worden voorzien van een heuse gastank op het dak. De orginele kleur van de Nijmeegsche versie is even wennen ook na het zuurstokkleurtje van de Combino 400 van Potsdam doet dit rose je gebit spontaan oplossen van zoetigheid. Onder het mom dat een kauwgom ook een kleurtje moet hebben gaan we gewoon verder met de nieuwe Waelstede shuttle.

Moge e.e.a. aanleiding zijn voor de bestuursleden om een tramproject wat sneller te effectueren en ook nog verder te kijken dan de Alstom neus lang is.

 

Zie ook : http://www.gemeentetramwaelstede.nl/

 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben