SKIPtram

U bent hier: Home > MODEL in H0 (1:87) > GETA materieel > GETA tweelingstel

GETA tweelingstel

Door Eelco de Bode werd ik erop gewezen dat bij het hoofdstuk pantografen van de GETA een merkwaardig tweelingstel te ontwaren was.

Ik heb echter verzuimd ooit dit model nader beschrijven terwijl dit fantasiemodel toch al in de eind 90-er jaren begin 2000 is gebouwd door SKIPtram.
Als grondslag aan dit project lagen er van Alfred Riess gekregen half mislukte kappen van zijn toen nieuwe model.

In "werkelijkheid" is er ooit voor de oorlog nog sprake geweest van een extra bestelling van extra vierasser, maar helaas zijn alle trams in 1945  verwoest tot ik bij de bekende Carrosserie Firma Veth in Arnhem een tekening tegen kwam die als voorbeeld moest dienen voor het samenvoegen van twee gedeeltelijk verwoeste motorwagens om die dan vervolgens aan Nijmegen aan de GTN te verkopen.
Zoiets moet het toch geweest zijn en nadere documentatie ontbreekt dan ook zoals duidelijk moge zijn.

Het model is gemaakt uit resten van de Riess serie op een E1 onderstel van Halling in dit geval met het oog op het NOM in breedspoor.
Uiteindelijk is gekozen voor het opgelegde bak principe zoals bij de RET ZGT's.
Skiptram heeft nog vele Resin Kappen op voorraad om liefhebbers van dit soort projecten te helpen.
Omdat in de tijd dat het model gebouwd werd het trolleybedrijf in handen van Connexxion was zal daar deze foeilelijke sticker wel door hun beschikbaar gesteld zijn. Ik was toen nog niet bij machte zelf decalls te maken.
Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben