SKIPtram

U bent hier: Home > Online Hulp Bouwsets > RET Duewags

RET Duewags

BOUWTIPS VOOR ALLE SKIPtram DUEWAGS.

 

  • In het algemeen blijkt dat het werken met Resin enige handigheid vereist. Het materiaal breekt heel snel en is alleen met Cyanolite te verlijmen. Wees dus zeer voorzichtig.
  • De raampartijen kunt U zeer goed afbramen met een tandheelkundig tandsteen instrument genaamd een Gracey 1/2.
  • Hele Halling aandrijving gebruiken bestelnummer 2001004A. Bij het modificeren van de aandrijving kunt u het beste de motoren en draaistellen verwijderen van het chassis om te voorkomen dat er zaag of vijl deeltjes in de aandrijving terecht komt  U kunt het achterste deel inkorten middels bijgeleverde copie-mal. Neem de tekening over op een stukje messing en leg dit over de Halling-aandrijving en U hebt een outline voor het korter zagen van de kunststof bodem. Zaag de opstaande brackets weg want deze storen later met de ingezette ramen. Pas de bodem in de achterstekap en corrigeer de bodem zodanig dat hij feilloos is de kap klikt. Bekijk goed dat het achterste gedeelte op het voorste moet en dat bij verlenging tot achtasser het middenstuk ook goed gemonteerd wordt, anders krijgt u scheve bodems en een scheve tram. De bijgelverde draaistellen zeer voorzichtig van de gietkanalen afhalen en netjes afwerken alvorens de assen te monteren.
  • Gaatjes in de kap waar het dak in past iets ruimer maken opdat het apart te spuiten dak er niet in klemt en de pootjes afbreken, later vastzetten met eenvoudige lijm opdat het dak altijd losgehaald kan worden.
  • Achter de deuren alleen de raampjes inkerven als raamstijlimmitatie; staat beter. Persoonlijk laat ik de deuren in de kleur en zet geen dubbelstreepje met de zwarte trekpen halverwege de deur zoals ROCO dat wel deed.
  • Het dakdeel van de middenbak van de 8-assers kunt U op de juiste breedte afstellen in een bankschroef en dan met 2 polystyreenstrips de afstand verlijmen om een onjuiste passing op de bak te bewerkstelligen.
  • De Ni-Si raamdelen voor de 1600R eerst passen in de raamopeningen en deze waar nodig licht op maat vijlen. Let op niet alle ramen hebben dezelfde maat, daarom is op de kant aangegeven waar ieder deel thuis hoort. Na het op maat vijlen de delen geordend opbergen opdat na het spuiten deze in de sponning gelijmd kunnen worden met blanke lak op cyanolite. Op het Resin model dienen de lijnfilmkasten aan de kopse zijde iets teruggeslepen te worden opdat de kast niet te dik wordt en naar buiten uitsteekt.

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben