SKIPtram

U bent hier: Home > MODEL in H0 (1:87) > BUITENLANDS mat. > LYON (F)

LYON (F)

 

Le train Blue

Van ArBo weer een mooi pakket in de maag gesplits gekregen. Het gaat om de motorwagen van de Tram de Lyon.

 

Aanvankelijk is door derden begonnen met de "bouw" maar bij nader inzien ga ik hem zelf proberen in elkaar te zetten omdat het zo'n delicaat model is.

De bijgeleverde bijwagens zijn optisch wel mooi maar behalve het Resin interieur en dak ( wat niet hoort) lopen ze allerbelabbertst en het moet goed of niet.

 

  

   

Ontelbare messing deeltjes die uiteindelijk een tram moeten vormen op een gewijzigd onderstel ( Halling delen) waarbij de interieurplaat en de tussenschotten 2 mm naar boven zijn verlegd. De eerst gekozen oplossing voor de draaistellen moet weer gewijzigd worden omdat er anders te weinig ruimte is voor de draaistelzijkanten ( elk 24 deeltjes).

Eerst maar eens in het boek neuzen en kijken of ik iets kan vinden over Famokit

 Famokits

French producers of a small range of etched brass kits that represent vehicles from the systems of Lyon, Soller (Majorca) and the Beaujolais Railway. They are produced in limited numbers. Enquiries to:-

Famokits,
c/o Chemins de Fer Privés de la Mulatiere, BP 16,
69224 Oulins Cedex,
France

  winkeltje in Le Havre en dat ligt vlak bij Honfleur ( vakantie??)

 

En dan beginnen met de oude liefde MESSING.

 

De draaistel constructie moet weer gewijzigd worden om de draaistelzijkanten beter tot hun recht te laten komen.

 

De constructie gewijzigd ( 11-03-2023) met messing opnemers voor de draaistellen. Het draistelzijkanten frame is gelagerd op de puntassen van  het Halling draaistel ( naar een idee van H.N. voor een andere tram).

 

17-03-2023

 

   

DE decalls waren zo slecht dat ik ze met mijn beperkte kunne heb moeten namaken

 

Ook de bijwagen is optisch wel mooi maar niet echt je dat. De bouwer heeft het messing interieur en het dak van Resin gemaakt en de draaistellen zijnvast gerot op niet te slopen moertjes en schroefjes.. ook hier gaat het een en ander veranderen.

 

24-04-23. Ja en dan ben je eindeloos bezig om de vastgerotte draaistelletjes los te krijgen en probeer je dat op allerlei manieren en dan blijkt het een Bec ( in het frans Bèque) drukknopje te zijn. Op zich niet verkeerd en weer een bewijz hoe de franse spullen  ( en dus ook auto's ) in elkaar zitten.

 

 

Le Motrice de Lyon a bogies 55

Ook weer een Famo KIt netjes gebouwd maar zeer slecht gekwast dus klaar om te ontverven.

 

gebouwd door: http://www.alp2m.fr/

Het ontverven middels de moderne thinners ging helemaal niet en ik heb gebruik genaakt op advies van Simon Voorgerg van zijn methode middeels Mr Muscle in een plastic zak hetgeen "vlekkeloos"verliep.

Lyon Motrice type Buire

Ook hier hielp de moderne thinner niet om de gkwastte verf eraf te krijgen en is de Mr. Muscle mehode gebruikt met perfect resultaat

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben