SKIPtram

U bent hier: Home > MODEL in H0 (1:87) > NZH materieel > E.N.E.T MW 31-33

E.N.E.T MW 31-33

Van Rene Krekelaar ( op advies van en via Louk Lachnit) een BP gekocht voorstellende een MW van de serie 31-33 omdat er op dit gebied niks anders te krijgen is.

Het bouwverslag / herbouw volgt hier

Onderstaand het bedoelde model ( foto van L.L. fotograaf onbekend)

Onderstaand  de tekening uit het boek van J.F. Smit tekenaar niet aangegeven

Vooraf de kritiek van Rene na afloop van mijn bouw, 

René Krekelaar

Ben erg geschrokken van jouw commentaren ( die deels niet eens kloppen !) Als het een hobby van jou is, via anderen, modellen bij mij te bestellen om ze dan af te kraken. Kun je van mij niets meer verwachten !!! Wat de raampjes betreft die hebben dezelfde optiek als die van Revell bouwdozen ! Ik sta altijd open voor kritiek of veranderingen, maar dan graag persoonlijk en niet als het model met, al jouw commentaren, klaar is !!! Ik verander of verbeter steeds dingen die klanten storen en neem daar geen geld voor ! Philotrain ben ik niet en veel verdienen doe ik er ook niet aan. Of verkoop jij aandrijvingen voor dezelfde prijs als wat ze jou kosten ?? Ik wel !
 
Nu de bouw

Onderstaand het model zoals opgestuurd door de producent. Bodem past niet onder de kap en het "motor"geddelte staat uit het lood t.o.v. de aspotten op de schortplaten en wel erg kleine wieltjes die helaas nuet groter kunnen in H0m omdat dan de stroomtoevoer van het klokanker motortje in de weg zit. Het geheel staat veel te hoog op de pootjes.

 Het motorgedeelte loopt niet en is met klodders lijm en niet goed werkende wormwieltjes afgeleverd. De assen zijn gezekerd middels styreen stripjes.

De speling van het motortje opgevangen met styreen shims

 

Onderstaand zijn de asjes middels Ni-Ag strips gezekerd

De loze ruimte die opgevuld was met een styreen hekwerkje gewijzigd in twee loodplaatjes. Het loopt en daar is ook alles mee gezegd. Maar goed dat was bij Philotrian ook zo.

Het chassis doorgezaagd en de twee balkon gescheiden, De bodem zodanig beewerkt dat deze in de kap kan zakken

Ondesrtaand het niveau verschil tussen bak en balkon waardoor een doorlopende bodemplaat niet past.

 

Het model voorlopig zoals ik het voor me zie. De verdere wjzigingen aan instaptrden en bodemplaat moeten nog worden doorgevoerd.

Onderstaand de raampjes ( door de maker aangeduid als Revell look) maar ook het door mij gebruikte doorzichtige materiaal met als compromis dat ze te ver naar binnen liggen voor de dikte van de 3D print.

Kortom goedbedoeld. De  ramen zijn afschuwlijk dus weggegeooid en de decalls niet kompleet en niet de juiste maat.Eeen mogelijkheid om het wagennummer aan te geven kan door de niet centrale plaatsing van de tekst jammergenoeg niet.  Delen ervan wel gebruikt en deels zelf hergemaakt. Het wagennummer op de kop aangebracht als compromis.

Nu nog even ergens goeden nummertjes zoeken en er een 32 van maken

 

Omdat de paneel decalls ver van het origineel af liggen heb ik nieuwe gemaakt en hier het resultaat.

 

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben