SKIPtram

U bent hier: Home > SKIPFANS > Pierre de Wispelaere

Pierre de Wispelaere

Er blijken toch nog klassieke messingbouwers te zijn en dan in Friesland.

Ik heb  aangegeven dat ik je het eindresultaat zal laten zien. Anders heb je er steeds wel alle werk van, maar zie je nooit eens wat ervan gemaakt wordt.
 
Pierre is een man van ik schat begin 70. Hij bouwt schitterende modellen, voornamelijk in messing. De meeste zijn spoorwegmodellen, met NS voorbeeld. Hij bouwt in HO en spoor 0. Echter het tramvirus heeft hem ook te pakken gekregen, mede doordat hij in Katwijk gewoond heeft ten tijde dat de NZH daar nog reed.
De NZH600 is van de platte plaat messing gebouwd, naar een tekening. De draaistelzijkanten heeft hij 1 maal gemaakt, en middels een mal en giethars vermenigvuldigd. De deuren zijn van Styreen. Dit is zijn 4e NZH600, bij de vorige modellen zijn de deuren geëtst maar hij heeft zijn  etsbak een aantal jaar geleden weggegeven. Hij maakt het liefst zoveel mogelijk zelf en koopt alleen het hoogstnoodzakelijke. Koppelingen zijn gemaakt van breipennen, met een veertje uit een balpen. In dit model is een aangedreven Halling draaistel verwerkt, met een Mabuchi motor. De wagen loopt goed op 1 aangedreven draaistel, hoewel deze er af en toe in de bochten wel wat moeite mee heeft. Er komt nog verlichting en een decoder in.


 Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Login

nach oben